Галин Ганчев, кандидат за кмет на Русе от РБ: В Русе не се използва капацитетът на Дунав за развитието на общината

В транспортно отношение Русе е най-изостанал от 6-те големи града в България, каза кандидатът на РБ за кмет на Русе

Русе е бил добре, когато е бил ползван активно капацитетът на Дунав. В момента общината не ползва този капацитет – индустрията на Русе е затворена за реката и възможностите, които речният транспорт дава. Общината няма концепция за Дунав.

Това каза в дебата за Русе кандидатът за кмет от Реформаторския блок Галин Ганчев по БНТ тази сутрин.

Според Реформаторския блок концепцията за Русе е да се развива в две посоки - използване на транспортните и икономически възможности на Дунав и инфраструктурата по крайбрежието на север, а на юг да се доизградят и развиват комплексите, посочи Галин Ганчев.

Категорично е необходима железницата в Русе и е добре, че са осигурени средства за проектирането й, но проблемът е другаде: Русе е най-изостанал от 6-те големи града в страната в транспортната си схема – стари тролеи, стари автобуси, няма железница, инфраструктурата е разбита и архаична, дългове са натрупани, няма околовръстен път, от 40 години се ремонтира и отчуждава по бул. „Бозвели“, посочи Ганчев. Попитан за проблема с булевард „България“, който още няма Акт 16, кандидатът на РБ каза, че липсва взискателност на кмета към държавните органи.

Общината трябва да взаимодейства по-активно с държавата и да изисква от нея. По „България“ няма подлези, хората не могат да пресекат – местната управа трябва да постави този проблем пред държавните институции, каза още Галин Ганчев.

Той посочи като важен въпрос, който да се подложи на публично и експертно обсъждане, изграждането на тунел към Румъния, под Дунав – това би било голям проект, ключов за развитието на региона, каза Ганчев.

Ще се борим против корупцията – РБ е флагманът на борбата с корупцията, законът е готов, трябва да е още по-строг и да се приложи на практика и РБ има тази политическа воля, посочи още Ганчев.Той изрази задоволство, че Блокът влиза силен и обединен в кметската надпревара за Русе. Като друг водещ проблем в Русе Ганчев посочи замърсяването, за което трябва да се въведе активен мониторинг, да се глобяват замърсителите и да не се правят компромиси от общината с тях. По системата за контрол и мониторинг на чистотата на въздуха в Русе кметът да си свърши работата, каза още Ганчев.

По думите му, листата на РБ в Русе е от 51 професионалисти – най-добрите експерти в града, с които Ганчев прогнозира високи резултати на РБ на местния вот.

related

Реформаторски блок 7434925746143221509

Публикуване на коментар

emo-but-icon

Четени

Нови

Коментари

Recent Comments Widget

Последни новини от "Интервю"

item