Ген. Михо Михов: Време е да изясним дали ще модернизираме Българската армия

mihov

„Време е да изясним дали ще модернизираме Българската армия.“ Това каза на заседание на Комисията по отбрана, председателят на комисията ген. Михо Михов по време на обсъждането на Проект за решение за приемане на Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020 и за определяне числеността на въоръжените сили.

"Секретариата на комисията работи много активно и имаме съответно становище. Този документ е важен и доказва основния принцип - приемственост и устойчивост в областта на политиката при въоръжаване. Вече върви строителството на военния бюджет и тази програма е фундамент на разбирателство по необходимостите на Българската армия", обясни Михов.

Той уточни обаче, че в програмата има някои недостатъци. "Трябва да говорим за превъоръжаване на Българската армия. До голяма степен в сухопътните войски такова превъоръжаване стартира, същото въври и във военноморските сили. Положително е, че се връщаме към реализацията на 55 цели за съвместимост и подготовката на 50 формирования. Планирането на държавния бюджет трябва да се обвърже с тази програма", коментира ген. Михо Михов.

Той допълни, че много силно звучи загрижеността за резерва и запаса. "Резервът и запасът се изчерпва в българските въоръжени сили”, посочи той и допълни, че трябва да има развитие на въпроса що е курсант. „Статутът не е развит и ние губим кандидати и популярност на офицерската професия.“

related

АБВ 1799477081651704424

Публикуване на коментар

emo-but-icon

Четени

Нови

Коментари

Recent Comments Widget

Последни новини от "Интервю"

item